Skip to content
W8_artikkel_vektoppgang-ved-røykeslutt

Viktuppgång när du slutar röka eller snusa

Funderar du på att sluta, eller har du kanske redan bestämt dig och fimpat den sista cigaretten eller lagt snusen på hyllan?

Rökstopp är ofta förknippat med viktökning. Vi kan hjälpa dig med bättre viktkontroll

Du är inte ensam – över 50 % av alla rökare skulle vilja sluta. Men den trista sanningen är att över 90 % av alla som försöker sluta misslyckas. En gemensam nämnare för alla de som tvekar eller börjar igen är att de har gått upp i vikt eller är rädda att göra det. Många äter mer när de slutar röka eller snusa, för att dämpa suget eller abstinensen efter nikotin. Det är lätt att misstolka rök-/snussuget och tro att det är hunger och det gör att du äter mer och går upp i vikt. Men hur ska du då göra för att hålla midjemåttet i schack utan att röka eller snusa?

Så här får du kontroll på hungerkänslorna

Det finns många orsaker till viktuppgång när du slutar röka eller snusa. Både aptiten och förbränningen kan förändras när du slutar med nikotin. Nikotin ökar förbränningen och minskar hungerkänslorna. Därför kan det kännas extra motigt att sluta röka/snusa för dem som tänker på vikten. Och med tanke på att smaklökarna dessutom förbättras utan tobak ligger man helt enkelt ganska dåligt till – eller? Det finns möjligheter som både dämpar hungerkänslorna genom att fylla upp magen och bidrar till att hålla både blodsockret och kolhydratförbränningen på normala nivåer.

Håll hungerkänslorna i schack när du slutar röka – Prova W8 Solution GRATIS* nu!

Är du ofta hungrig äter du ofta mer mellan måltiderna


Om du känner dig lite nedslagen efter att ha läst inledningen av den här artikeln ska du ändå komma ihåg att känna dig stolt över ditt beslut. Kroppen mår verkligen bra av att slippa tobak och nikotin. Rädslan för att gå upp i vikt är ingenting mot de hälsomässiga fördelar du får av att sluta snusa/röka. Om man ska räkna om risken för hjärtsjukdom vid rökning till viktökning måste du enligt NHI lägga på dig – mycket – hela 40 kilo över din rekommenderade vikt.


Och lyckligtvis finns det en lösning på både viktuppgång och potentiella humörssvängningar. Med normalt blodsocker går det  lättare att hålla koll på både humöret och midjemåttet. W8 Solution innehåller konjaksrot (läs mer om konjaksrot här) som är en bra hjälp för att gå ner i vikt och hålla den. Konjaksroten sväller och expanderar upp till 200 gånger sin egen storlek och ger en mättnadskänsla som gör det lättare att minska sitt matintag. Dessutom bidrar W8 Solution till att upprätthålla normal kolhydratförbränning – så visst finns det hopp om att lyckas. De här egenskaperna är ganska lika det som nikotin gör med både aptiten och förbränningen och på så sätt kan man sluta snusa eller röka utan att det måste gå ut över vikten.

Dämpa hungerkänslorna med W8 Solution och håll dig borta från nikotinet. Prova W8 Solution GRATIS* nu!

Viktminskning ska vara enklare

W8 Solution är ett tillskott som utvecklats för att göra viktminskning enklare, utan att man ska behöva lägga om alla sina egna eller familjens vanor. I stället kan du enkelt och bekvämt äta samma mat som tidigare, men eftersom du har mindre hungerkänslor äter du automatiskt mindre. Och med ett normalt blodsocker går det enklare att undvika sötsaker och småätande under dagen. När du slutar röka är det ofta småätningen som ställer till det för dig. Det kan vara svårt att bli av med vanan att föra handen till munnen. Om man har rökt ett paket om dagen har man i genomsnitt fört handen till munnen cirka 200 gånger om dagen. Och om du då samtidigt går runt och känner dig hungrig är det inte så konstigt om du går upp i vikt. Kämpa på – du gör din kropp en stor tjänst genom att göra dig av med snuset eller rökningen för gott.